Coproductieteam presenteert Spijkers met koppen

303 keer bekeken 1 reacties

De gemeente Ouder-Amstel ambieert voor Ouderkerk aan de Amstel een levendig en toekomstbestendig centrum, dat fungeert als visitekaartje voor de lokale economie, ontmoetingsplek voor de inwoners en trekpleister voor de bezoekers. En binnen dat centrum is ’t Kampje het kloppend hart. 

Deze ambities zijn, na een succesvolle informatiemarkt op ’t Kampje in september 2019, in coproductie met inwoners vastgelegd in het Ambitiedocument. Nu zijn we, weer in coproductie, aan de slag om de ambities te vertalen naar heldere uitgangspunten zodat deze ook kunnen worden waargemaakt. De uitgangspunten voor de realisatie worden in september 2020 aan de raad voorgelegd.

Het ambitiedocument 2019 inclusief bijlages

Het coproductieteam voor het Centrumplan Ouderkerk aan de Amstel heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan de bouwstenen voor een stedebouwkundig plan.

Op donderdag 3 september 2020 om 19.30 uur presenteert het coproductieteam het document aan de gemeenteraad. Belanstellende kunnen dit live meeluisteren via verslag.ouder-amstel.nl

Op donderdag 17 september (19.30 uur) komt het ter bespreking in de commissie Ruimte.

En op donderdag 24 september  (20.00 uur) is de behandeling in de raadsvergadering. 

Coproductieteam presenteert 'Spijkers met Koppen'

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Chris van der Linden, Duivendrecht 19-09-20 om 11:30

CENTRUMPLAN OUDERKERK: Misbruik

MISBRUIK

Gisterenavond, 17 september 2020 in de Commissie Grote Projecten, met afgrijzen gehoord waarom het College B&W de coproductie samen met Klankbord- en Kerngroep Centrumplan Ouderkerk wil voortzetten.

Het overleg duurde vier uur. Vrij snel gingen de vragen richting wethouders Korrel en Van der Weele over de kosten. Iedereen binnen het College en de Gemeenteraad wist dat over de kosten Centrumplan Ouderkerk vragen gesteld zouden worden. Echter, heel opvallend, wethouder De Reijke van financiën schitterde door afwezigheid terwijl juist zij vragen over de voor rekening van de gemeente Ouder-Amstel komende kosten had kunnen beantwoorden. Menigeen vroeg zich direct af of die afwezigheid van De Reijke een bewuste keuze van het College B&W is geweest.

Zonder hun collega met de financiële portefeuille gaven Korrel en Van der Weele op vragen vanuit de commissie over de kosten, waarbij vooral de vragen van Natuurlijk Belang opvielen, antwoorden die in plaats van duidelijkheid alleen maar chaos veroorzaakten.

Nadat ook voor luisteraars duidelijk was dat de meer dan een half miljoen euro verwachte inkomsten van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) – fonds op drijfzand waren gebaseerd en daar een streep door gezet kon worden, werd door het College tijdens de beantwoording van alsmaar kritischer vragen de weg van crowdfunding ingeslagen om geld te verzamelen ter realisatie van tenminste één onderdeel van de uitstekende visie Centrumplan Ouderkerk. Het gaat daarbij niet om verwachte inkomsten van ruim 300.000 euro maar om nog vele honderdduizenden euro's meer. Dit is toch misbruik en misleiding?

Te gek om bij stil te staan.

Klankbord- en Kerngroep en andere actieve/betrokken bewoners zullen hieraan zeker niet meewerken. Eerder zullen zij zich terugtrekken.

Dat het College met financiële dekkingsproblemen zit is haar probleem en moet zij in goede samenspraak met de raad oplossen en niet afschuiven onder het mom van participatie door de coproductie voort te willen zetten.

De door het College voorgestane politiek stinkt.

Cookie-instellingen