Variant 3

510 keer bekeken 8 reacties

Deze variant gaat uit van nieuwbouw twee scholen onder één dak & maatschappelijke voorzieningen + sloop en nieuwbouw sporthal in Ouderkerk Oost.

Geef onderaan de pagina uw reactie.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

8  reacties

Bewoner Bindelwijk buurt 13-12-21 om 21:03

Niet wenselijk, de scholen moeten onder gebracht worden op een andere plek. Zoals bij SVO, de verkeersveiligheid, overlast en te kleine plek is voor meerdere scholen, naschoolse op de plek van de Bindelwijk geen goed idee van onze Gemeente!

Bewoners Oranjehof 14-12-21 om 18:12

De bewoners van Oranjehof vinden geen van de varianten acceptabel. De enige juiste locatie in Ouderkerk voor een IKC is volgens ons bij het zwembad.

Maar als het project toch uitgevoerd gaat worden, tegen onze wens dus, lijkt variant 3 ons het beste i.v.m voldoende parkeerplaatsen.

Maar ook bij deze variant, zorg om overlast van fietsers op 

 

Hannie 14-12-21 om 18:17

Waar zou in deze variant dan de sporthal precies komen? Daar zie ik geen plattegrond van. Ergens op de voetbalvelden? En verpest dit dan het uitzicht van de bewoners in de gele flats? Dat zou jammer zijn. Dan graag de sporthal plaatsen waar nu het handbalveld is o.i.d. 

Bewoner gele flat 14-12-21 om 18:28

Ik ben het oneens met wat de bewoner van de Bindelwijk schrijft: SVO is absoluut geen goede locatie voor de scholen. Zorgt voor verkeersoverlast en geluidsoverlast voor de bewoners van de gele flats. Sporthal zorgt ook voor meer verkeer, maar is minder dan voor 2 scholen. 

Esther Bosman - omwonende Bindelwijk 15-12-21 om 11:18

Volgens Maartje van studio Nuy van Noort is Variant 3 de beste optie, maar hoe haalbaar is dat financieel? En wanneer worden alle financiele stukken gepubliceerd?

Verder gaat het er ook om of er een noodzaak is om 2 scholen bij elkaar te voegen. Die is er volgens de scholen wel, met vage argumenten als we gaan dan meer samenwerken. Maar voor de ouders zijn die er niet, de OR van beide scholen waren tegen. En voor de omwonenden van de Bindelwijk zijn die er ook niet. 

De beste optie is om de scholen op hun huidige plek te behouden, vanwege het kleinschalige karakter dat ze allebei nastreven en het Kofschip te renoveren. In plaats van door te gaan met dit plan. 

Basisscholen Het Kofschip en de Amstelschool zijn toe aan vernieuwing. Beide scholen vallen onder het schoolbestuur van Onderwijsgroep Amstelland. Zij heeft de gemeente verzocht om voor nieuwbouw te kijken naar de mogelijkheden om beide scholen onder één dak te huisvesten. Waar ook niet op in wordt gegaan is of dat er wel een noodzaak is? Want het Kofschip moet inderdaad vernieuwd worden, maar de Amstelschool schijnt te kunnen volstaan met een opknap beurt. En als je als scholen wilt samenwerken, kan dat nu toch al? De scholen zitten op 5 minuten loopafstand van elkaar, ideaal toch? Even wat beweging en een frisse neus halen. Plus ze willen hun kleinschaligheid behouden, dan zou je toch beter 2 aparte scholen kunnen houden? We zijn namelijk een kleine gemeente, met kleine scholen. Dat maakt Ouderkerk aan de Amstel ook zo aantrekkelijk. Geen enorme grote gebouwen.   
 

René kadijk Oranjehof 15-12-21 om 16:17

Bewoners zijn tegen de bouw van een school op de plek Bindelwijk. Mocht er een variant gekozen worden, wat dan de 3e variant zal zijn, dan zal dat de gemeente extra veel geld kost. Graag inzicht in de kosten? Hoe zit het met de privacy inzake deze variant? Kijken alle 460 kinderen gezellig bij alle omwonenden naar binnen? Hoe zit het met geluids overlast. Door Corona wordt er veel thuis gewerkt, dit zal na Corona niet veranderen. De gebouwen worden 3 tot 4 meter hoger dan de huidige sporthal. Hoe zit het met de lichtinval die weg zal vallen voor omwonenden? Worden er maatregelen genomen om de buitenkant aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld veel hoge bomen ervoor. Etc etc.

Bewoner gele flat 15-12-21 om 18:18

Ik zie nu pas dat in deze variant niet alleen de sporthal, maar ook de scholen bij SVO komen. Hier ben ik absoluut op tegen als omwonende. Er staat dat de gebouwen op afstand van bestaande bebouwing komt. Maar weet u hoe ver het geluid van gillende kinderen op een schoolplein draagt?! Dat is niet te doen. Sporters en zwembadgebruikers horen we ook al. Dus nee, geen goed plan! We zijn als omwonende ook niet betrokken bij dit onderzoek. 

bewoner Benning 15-12-21 om 21:20

Kennelijk is de locatie Bindelwijk al een uitgemaakte zaak... Andere locaties komen niet aan de orde.

Ik mis een kostenvergelijking, zowel van de verschillende varianten Bindelwijk als van renovatie/nieuwbouw huidige schoolgebouwen. 

Ik zou het bijzonder spijtig vinden wanneer sporthal en de diverse maatschappelijke voorzieningen uit het dorp worden verbannen naar ergens aan een buitenrand? (mogelijke locatie wordt niet genoemd)

PS. Jammer dat de reactietijd zo kort is. Gemeente, ga eens te rade bij uw eigen Handreiking Participatie.

Cookie-instellingen