Waarom heeft de gemeente gekozen voor onderzoek naar locatie Bindelwijk en niet naar andere locaties?

89 keer bekeken 0 reacties

Tussen 2016 en 2018 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar vijf locaties en is toen uitgekomen bij de Bindelwijk als meest geschikte locatie. We geven een korte toelichting over de overige 4 locaties. De eerste locatie was de Jacob van Ruisdaelweg in het huidige Willem Alexander park. Het nadeel van deze locatie is dat het schoolgebouw ten koste van het park zou gaan en er te veel verkeers- en parkeerdrukte zou ontstaan.

De tweede locatie was de realisatie van beide scholen in Ouderkerk-Oost bij de sportvelden. De gemeenteraad vond dat gezien de verre ligging ten opzichte van het dorp en de slechte verkeersafwikkeling geen goed idee. De derde en vierde locatie gingen uit van twee scholen onder één dak op de huidige locatie van het Kofschip of de Amstelschool. Het nadeel van de locatie van zowel het Kofschip als de Amstelschool is dat er weinig ruimte is, weinig parkeerplekken zijn en dat het verkeer niet goed kan doorstromen. Dit blijkt uit het onderzoek.

De meest wenselijke locatie was volgens de gemeenteraad de locatie Bindelwijk. Er is daar meer ruimte voor de scholen, er zijn meer parkeerplekken en het verkeer kan er beter doorstromen. Bovendien is de ligging van locatie Bindelwijk centraal in het dorp.

0  reacties

Cookie-instellingen